PROJECTEN

Veel vluchtelingen jongeren die naar Nederland komen hebben weinig kennis van het Nederlandse onderwijssysteem. Ze zijn het onderwijs in het land van herkomst gewend en merken dat hier hele andere eisen aan hen gesteld worden en van hen verwacht wordt op een andere manier te leren.

Projecten in Nederland

Wij de afgelopen jaren een aantal projecten ontwikkeld waarvan de belangrijkste is:

  • Project: Vluchtelingen jongeren willen zich laten zien.

Een project waarbij een groep van 20 jongeren in Amsterdam met elkaar in gesprek zijn gegaan over waar zij in het dagelijks leven tegen aan lopen en hoe zij naar hun identiteit en toekomst kijken. Vervolgens hebben de jongeren een training gekregen in het werken met audiovisuele middelen vooral film en geluid. Met deze kennis hebben zij een aantal korte filmpjes gemaakt over hun leven en waar zij tegen aan lopen. Deze zijn vertoond aan andere jongeren in beide steden. Ook zijn een aantal van deze filmpjes vertoond op het buurt filmfestival in Amsterdam.

  • Project: Intern training en werkconferentie.

Stichting Somali4all wil een interne training en werkconferentie organiseren voor de vrijwilligers/ leden van Stichting Somali4all.We bestaan uit een team met verschillende achtergronden.

Stichting Somali4all wil alle organisaties bedanken voor hen ondersteuning.

Projecten in het land van herkomst

Stichting Somali4all wil graag helpen met armoedebestrijding door het opzetten van kleinschalige projecten in Somaliƫ. Daarbij focussen we op educatieve projecten die de zelfredzaamheid van de Somalische bevolking bevorderen. Somali4all richt zich daarbij vooral op de meeste kwetsbare groep, namelijk: vrouwen en kinderen.

Stichting Somali4all wil alle organisaties bedanken voor hen ondersteuning.