Koop Wasserbau Schenkt Pomp voor Schoon Drinkwater aan Somalië

Het bedrijf Koop Wasserbau uit Gildehaus heeft een pomp met grote waterfilters, PVC-buizen en accessoires geschonken aan de Nederlandse hulporganisatie “Somali4all”. Het doel is om drinkwater beschikbaar te maken in de regio Garba-Dadar in het noorden van Somalië. De overhandiging vond plaats in Gildehaus.

“In Europa beschouwen we schoon drinkwater als vanzelfsprekend, omdat het uit onze kranen in huis stroomt. We kunnen ons nauwelijks voorstellen dat mensen in andere delen van de wereld vaak vele kilometers te voet moeten afleggen om water te krijgen, omdat het niet overal beschikbaar is. En precies in deze realiteit leven veel mensen in Somalië,” meldt het bedrijf, dat zijn oorsprong heeft in Nederland.

De watercrisis in Somalië, dat aan de Hoorn van Afrika ligt en als een van de armste landen ter wereld wordt beschouwd, is een ernstig probleem. Meer dan 60 procent van de bevolking heeft geen toegang tot schoon drinkwater. Dit leidt tot ernstige gezondheidsproblemen, vooral bij kinderen. Ziekten zoals diarree en cholera zijn het gevolg van vervuild water. “Elk jaar sterven duizenden kinderen als gevolg van door water overgedragen ziekten,” aldus Koop Wasserbau.

De donatie van het bedrijf moet bijdragen aan de oprichting van drinkwaterputten in Garba-Dadar. Deze putten moeten de mensen in de regio een levensreddende toegang tot schoon water bieden en de hygiënische omstandigheden ter plaatse aanzienlijk verbeteren.

De uitrusting werd overhandigd op het hoofdkantoor in Gildehaus.